Delicatessen

Geschenken

glazenservice

Weinig tijd?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

E-mail adres

Openingsuren juli en augustus

Ma, Di
Gesloten

Woe, Do, Vr, Zat
9:00 - 12:00 en 13:30 - 18:00

Jaarlijks verlof van Ma 7 augustus tot en met Do 17 augustus 2017.

Openingsuren

Di, Woe, Do, Vrij en Zaterdag*
9:00 - 12:00 en 13:30 - 18:00

Maandag en Zondag
gesloten

*Tijdens juli en augustus zijn wij gesloten op maandag en dinsdag

Wijn en gerechten combinaties

wijn en gerechten combinaties

Bent u van plan een etentje te organiseren en u weet niet precies welke wijnen bij welk soort gerechten passen? Geen probleem. Hier vindt u een overzicht met enkele wijnen en gerechten combinaties. Zo wordt elk etentje een gegarandeerd succes!

 

Let wel: deze suggesties zijn zeer algemeen, zonder enige pretentie qua volledigheid en los van alle mogelijke nuances in wijnbereiding en receptuur.

Aperitief

Voorgerechten

Kazen

Vlees

Vis

Desserts

Schotels

Andere gerechten

 

Aperitief

  • Banyuls (Frankrijk)

  • Bordeaux Wit (Frankrijk), Cava (Spanje)

  • Champagne (Frankrijk)

  • Chenin Blanc (Zuid-Afrika/Frankrijk)

  • Crémant (Frankrijk/Luxemburg)

  • Madeira (Portugal), Muscat (droog)

  • Muscat (zoet)

  • Spumante (Italië)


Voorgerechten

  • Chardonnay

  • Mâcon-Villages (Frankrijk)

  • Vin de Pays d'Oc (Frankrijk)


Kazen

  • Amarone (Italië, pittige harde kazen)

  • Banyuls (Frankrijk, blauwschimmelkazen)

  • Bordeaux Rood (Frankrijk, harde kazen)

  • Cabernet Sauvignon (neutrale harde kazen)

  • Cabernet-Merlot (harde kazen)

  • Chardonnay (zachte kazen)

  • Hermitage (Frankrijk, harde kazen)

  • Médoc (Frankrijk, neutrale harde kazen)

  • Mendoza (Argentinië, neutrale harde kazen)

  • Montalcino Brunello di (harde kazen)

  • Muscat zoet (blauwschimmelkaas)

  • Port (Portugal, pikante harde of blauwschimmelkazen)

  • Pouilly-Fumé (Frankrijk, geitenkaas)

  • Ribera del Duero (Spanje, pikante harde kazen)

  • Sancerre (Frankrijk, geitenkaas)

  • Sauternes (Frankrijk, blauwschimmelkaas)

  • Sauvignon Blanc (geitenkaas)

  • Syrah (harde kazen)

  • Tokaji (Hongarije, blauwschimmelkaas)

  • Vendanges Tardives (Frankrijk, Munsterkaas)

  • Zinfandel (Californië, pittige kazen)


Vlees

Rundvlees

  • Barbaresco (Italië)

  • Blaufränkisch (Oostenrijk)

  • Bordeaux rood (Frankrijk)

  • Cabernet Sauvignon

  • Cabernet-Merlot

  • Châteauneuf-du-Pape (Frankrijk)

  • Côtes du Rhône (Frankrijk)

  • Côtes du Roussillon (Frankrijk)

  • Crozes-Hermitage (Frankrijk)

  • Hermitage (Frankrijk)

  • Médoc (Frankrijk)

  • Mendoza (Argentinië)

  • Merlot

  • Ribera del Duero (Spanje)

  • Saint-Emilion (Frankrijk)

  • Shiraz (Australië, Zuid-Afrika e.a.)

  • Syrah

  • Vin de Pays d’Oc (Frankrijk)

Wild

  • Amarone (Italië)

  • Barbaresco (Italië)

  • Barolo (Italië)

  • Châteauneuf-du-Pape (Frankrijk)

  • Côte-Rôtie (Frankrijk)

  • Crozes-Hermitage (Frankrijk)

  • Hermitage (Frankrijk)

  • Montalcino Brunello di

  • Montepulciano Vino Nobile di (wild zwijn)

  • Pinot Noir, Pinotage (Zuid-Afrika)

  • Ribera del Duero (Spanje, wild zwijn)

  • Reisling (Duitsland/Oostenrijk/Frankrijk, wild zwijn)

  • Rioja (Spanje), Saint-Emilion (Frankrijk)

  • Syrah

  • Vin de Pays d'Oc (Frankrijk)

Steak

  • Cabernet-Shiraz (Australië)

  • Cahors (Frankrijk)

  • Chianti Classico (Italië)

  • Coteaux du Languedoc (Frankrijk)

  • Malbec (Argentinië)

  • Mendoza (Argentinië)

  • Pomerol (Frankrijk)

  • Zindafel (Californië)

Lam

  • Cabernet Sauvignon

  • Cahors (Frankrijk)

  • Corbières (Frankrijk)

  • Côtes du Rhône (Frankrijk)

  • Côtes du Roussillon (Frankrijk)

  • Médoc (Frankrijk)

  • Minervois (Frankrijk)

  • Pinotage (Zuid-Afrika)

  • Pomerol (Frankrijk)

  • Ribera del Duero (Spanje)

  • Rioja (Spanje)

Wit Vlees

  • Bordeaux Rood (Frankrijk)

  • Cabernet-Merlot

  • Chablis (Frankrijk)

  • Chardonnay

  • Grüner Veltliner (Oostenrijk)

  • Merlot

  • Meursault

  • Viognier

Barbecue

  • Cabernet-Shiraz (Australië)

  • Pinotage (Zuid-Afrika)

  • Shiraz (Australië, Zuid-Afrika e.a.)

  • Zinfandel (Californië)

Gevogelte

  • Beaujolais (Frankrijk)

  • Cabarnet-Shiraz (Australië, struisvogel)

  • Crozes-Hermitage (Frankrijk, fazant)

  • Médoc (Frankrijk)

  • Montepulciano, Vino Nobile di (duif, kwartel)

  • Pinot Noir

  • Pomerol (Frankrijk, eend)

  • Pouilly-Fuissée (Frankrijk)

  • Riesling (Duitsland/Oostenrijk/Frankrijk, eend)

  • Rioja (Spanje)

Varkensvlees

  • Chianti Classico (Italië, varkensgebraad)

  • Côtes du Roussillon (Frankrijk)

  • Pinot Gris/Grigio

  • Pomerol (Frankrijk, varkensgebraad)

  • Semillon (Australië, Zuid-Afrika e.a.)


Vis

Vis (algemeen)

  • Alsace (Frankrijk)

  • Chardonnay

  • Chenin Blanc (Zuid-Afrika/Frankrijk)

  • Grüner Veltliner (Oostenrijk)

  • Mâcon-Villages (Frankrijk)

  • Merlot (stevige vis, zoals tonijn)

  • Meursault (vis in rijke saus)

  • Pinot Blank/Bianco

  • Pinot Noir (tonijn)

  • Pouilly-Fuissé (Frankrijk, vis in romige saus)

  • Pouilly-Fumé (Frankrijk)

  • Rueda (Spanje, eenvoudige visgerechten)

  • Sancerre (Frankrijk, vis, sushi, sashimi)

  • Saumur-Champigny (Frankrijk, vis met rode wijnsaus)

  • Semillon (Australië, Zuid-Afrika e.a.)

  • Sherry (Spanje)

  • Soave (Italië, lichte vis)

  • Verdicchio (Italië)

  • Viognier (rijke visgerechten)

Gepocheerde vis

  • Albariño (Spanje)

  • Chablis (Frankrijk)

Gegrilde vis

  • Beaujolais (Frankrijk)

  • Rosé (Frankrijk, Spanje e.a.)

Lichte vis

  • Bordeaux Wit (Frankrijk)

  • Muscadet (Frankrijk)

  • Riesling (Duitsland/Oostenrijk/Frankrijk)

Fruits de mer

  • Bordeaux Wit (Frankrijk)

  • Muscadet (Frankrijk)

  • Rueda (Spanje)

  • Sauvignon Blanc

  • Semillon (Australië, Zuid-Afrika e.a.)

  • Sherry (Spanje)

  • Viognier

Schaal- en schelpdieren

  • Albariño (Spanje)

  • Bordeaux Wit (Frankrijk)

  • Chablis (Frankrijk)

  • Champagne (Frankrijk, oesters)

  • Muscadet (Frankrijk)

  • Verdicchio (Italië)

  • Viognier


Schotels

Stoofschotels

  • Amarone (Italië)

  • Blaufränkisch (Oostenrijk)

  • Cabernet Sauvignon

  • Châteauneuf-du-Pape
    (Frankrijk, Mediterrane stoofschotels)

  • Chianti Classico (Italië)

  • Coteaux du Languedoc (Frankrijk)

  • Côtes du Rhône (Frankrijk)

  • Côtes du Roussillon (Frankrijk, Mediterrane stoofschotels)

  • Crozes-Hermitage (Frankrijk)

  • Minervois (Frankrijk)

Aziatische keuken

  • Alsace (Frankrijk)

  • Champagne (Frankrijk)

  • Gewürztraminer
    (Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italie e.a.) (milde Aziatische gerechten)

  • Reisling (Duitsland/Oostenrijk/Frankrijk)

  • Rueda (Spanje, milde Aziatische gerechten)

  • Sauvignon Blanc

Zuurkoolschotel

  • Alsace (Frankrijk)


Desserts

  • Banyuls (Frankrijk, desserts met noten of chocolade)

  • Madeira (Portugal)

  • Port (Portugal, chocolade)

  • Sauternes (Frankrijk, Crème brûlée)

  • Muscat zoet (fruitdesserts)

  • Tokaji (Hongarije, fruitgebak)


Andere gerechten

Antipasti

  • Barbera (Italië)

Pasta

  • Barbera (Italië, spaghetti bolognese)

  • Montepulciano d'Abruzzo (Italië, spaghetti)

  • Pino Blanc/Bianco (pasta met pesto)

  • Pinot Gris/Grigio, Sangiovese (Italië)

  • Soave (Italië, pasta met spinazievulling of pesto)

Pizza

  • Barbera (Italië, parmaham)

  • Montepulciano d'Abruzzo (Italië)

  • Sangiovese (Italië)

  • Valpolicella (Italië)

Paddestoelen

  • Barolo (Italië)

  • Côte-Rôtie (Frankrijk)

  • Hermitage (Frankrijk)

  • Montalcino Brunello di

  • Syrah

Truffels

  • Barolo (Italië)

  • Hermitage (Frankrijk)

Charcuterie

  • Beaujolais (Frankrijk)

  • Corbières (Frankrijk)

Andouillette

  • Beaujolais (Frankrijk)

Cassoulet

  • Cahors (Frankrijk)

  • Châteauneuf-du-Pape (Frankrijk)

Confit

  • Cahors (Frankrijk)

Asperges

  • Chenin Blanc (Zuid-Afrika/Frankrijk)

  • Grüner Veltliner (Oostenrijk)

  • Muscat droog

  • Pinot Blanc/Bianco

  • Pouilly-Fuissé (Frankrijk)

  • Pouilly-Fumé (Frankrijk)

  • Sauvignon Blanc

Salades

  • Chenin Blanc (Zuid-Afrika/Frankrijk)

  • Grüner Veltliner (Oostenrijk)

  • Mâcon-Villages (Frankrijk)

  • Muscadet (Frankrijk)

  • Rosé (Spanje, Frankrijk e.a.)

  • Rueda (Spanje)

  • Soave (Italië)

Ratatouille

  • Corbières (Frankrijk)

  • Zinfandel (Californië)

Slakken

  • Côtes du Roussillon (Frankrijk)

Meditiatiewijn

  • Madeira (Portugal)

  • Vin Santo (Italië)